13aug 2020

Eindhoven wil zelf miljoenen investeren in warmtenetten

De gemeente Eindhoven wil miljoenen euro’s gaan investeren in de aanleg van warmtenetten, in de oude wijken van de stad. Dat mag niet overgelaten worden aan commerciële partijen, vindt het college van B en W. Betaalbare aansluitingen gaan boven het maken van winst.

Anders dreigt het gevaar dat niet-rendabele aansluitingen […]

Read More

7aug 2020

Vliegverkeer Eindhoven Airport urenlang plat door zieke bij luchtverkeersleiding

Door een tekort aan luchtverkeersleiders bij de militaire luchtverkeersleiding kon er vrijdagochtend 7 augustus 2020 op Eindhoven Airport niet gevlogen worden.

Zestien vluchten konden niet vertrekken. Hierdoor liepen zo’n 1400 passagiers vertraging op. Verschillende vluchten zijn uitgeweken naar alternatieve luchthavens, zoals Maastricht en het Duitse Weeze. Een reiziger die op […]

Read More

3aug 2020

Forse stijging ‘corona-reizigers’ Eindhoven Airport

Terwijl Eindhoven Airport begonnen is aan wat normaal gesproken de drukste maand van het jaar is, neemt het aantal met corona besmette reizigers op de luchthaven in rap tempo toe. 

De afgelopen twee weken is het aantal bijna verviervoudigd. Sinds begin juni 2020 kwamen 26 besmette passagiers aan op de […]

Read More

29jul 2020

Eindhoven Airport mag ook in 2022 niet groeien, impact coronacrisis nog onduidelijk

Eindhoven Airport mag het aantal starts en landingen ook in 2022 niet verder uitbreiden dan het huidige maximum van 41.500. Daarover heeft minister Cora van Nieuwenhuizen  de Tweede Kamer woensdag 29 juli 2020 geïnformeerd.

Eerder was al besloten dat de Eindhovense luchthaven dit jaar en in 2021 een pas op […]

Read More

18jul 2020

Oekraïense delegatie bij sobere bijeenkomst Eindhovens MH17-monument

In aanwezigheid van de militair attaché van de Oekraïense ambassade legden enkele nabestaanden en Eindhovense Oekraïners vrijdagavond zonnebloemen bij het Eindhovense MH17-monument.

Alleen het geluid van vliegtuigen op Eindhoven Airport was te horen toen het select gezelschap stilstond bij het monument. Dat is bij de entree van Vliegbasis Eindhoven verrezen […]

Read More

5jul 2020

Boeren blokkeerden toegangsweg bij Eindhoven Airport

Boeren hebben zich zondagavond 5 juli 2020 verzameld bij Eindhoven Airport. Daar voeren zij actie tegen de stikstofnormeringen. Dat doen zij bijvoorbeeld door de toegangswegen bij het vliegveld te blokkeren met hun tractoren.

Via een livestream op Facebook was te zien hoe enkele tractoren de weg blokkeren. De actie […]

Read More

4jul 2020

Bouwwerkzaamheden basisschool De Startbaan

Op 11 juli 2020 start wordt in opdracht van de gemeente Eindhoven gestart met bouwwerkzaamheden aan de gevel van basisschool De Startbaan.

Afgelopen periode zijn al enkele voorbereidende werkzaamheden verricht aan de gevel van De Startbaan. Een aantal gevelplaten is verwijderd om onderzoek te doen naar de kwaliteit. Hoewel er […]

Read More

1jul 2020

Jeugd enthousiast over fotocursus van Dynamo Eindhoven

Dynamo Jeugdwerk hield maandag 29 juni 2020 een expositie in Jongerencentrum de Hangar, waar de resultaten van een fotocursus werden tentoongesteld.

Dynamo Jeugdwerk wil graag de talentontwikkeling van jongeren stimuleren en ondersteunen en is daarom altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Monique Kuijten van Dynamo: “Wij komen natuurlijk soms met […]

Read More

27jun 2020

Enquête over de toekomst van Meerhoven

De gemeente Eindhoven wil bewoners, ondernemers en partners in Meerhoven graag laten meedenken over de toekomst van Meerhoven en roept hen op een enquête in te vullen.

“We nodigen inwoners en partners in Meerhoven uit om met ons mee te dromen en denken. Wij beseffen dat dromen niet altijd uitkomen, […]

Read More

27jun 2020

77 Amerikaanse helikopters maken tussenstop op Vliegbasis Eindhoven

Maar liefst 77 helikopters van een Amerikaanse helikopterbrigade keren vanuit het oosten van Europa terug naar Amerika en maken een tussenstop op Vliegbasis Eindhoven. Vanaf begin juli 2020 maken de helikopters in groepjes hun terugkeer.

De Verenigde Staten hebben Nederland om zogenaamde ‘Host Nation Support’ gevraagd bij het verplaatsen van […]

Read More