18mei 2022

Met het aantal expats, groeit de interesse voor cricket in Eindhoven: spelers krijgen nieuw veld

Mondiaal gezien is cricket een grote sport. Nu in de regio Eindhoven steeds meer expats wonen, groeit ook hier de belangstelling. Zaterdag 14 mei 2022 is in Meerhoven het tweede cricketveld van de stad geopend. De bewonersvereniging is blij met de voorziening, maar wil meer faciliteiten.

Cricket is na voetbal […]

Read More

12mei 2022

Opening cricket pitch Park Meerland

Zaterdag 14 mei 2022 wordt de cricket pitch in Park Meerland officieel geopend. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Cricket is een populaire sport onder internationals. Voor deze sport is een groot veld nodig met in het midden een strook, de zogenoemde pitch. Aangezien de professionele velden niet of nauwelijks […]

Read More

6mei 2022

Kledingruil Meerhoven

Maandag 30 mei 2022 organiseert Duurzaam Meerhoven voor de veertiende keer een kledingruil in De Hangar, Meerbos 4 in Eindhoven.

Tussen 19.30 en 20.00 uur kan kleding worden ingeleverd: maximaal vijf stuks zomerkleding vanaf maat S. De kleding dient schoon en heel te zijn. Accessoires, sieraden en schoenen zijn ook welkom. […]

Read More

27apr 2022

Woningbouw op oude golfbaan in Eindhoven? Eigenaar Van der Leegte wil wel, de gemeente is kritisch

Het is nog allerminst zeker, maar ook niet uitgesloten. De eigenaren, de families Van der Leegte van VDL en Jeurissen van de voormalige golfbaan willen wel, maar de gemeente Eindhoven is kritisch.

Beide partijen melden dat er goed overleg is over de toekomst van het terrein aan de Welschapsedijk. VDL en […]

Read More

25apr 2022

Klanten Ennatuurlijk Eindhoven en Tilburg moeten langer wachten op terugbetaling aansluitkosten

Klanten van Ennatuurlijk moeten nog zeker één maar misschien wel twee of drie jaar wachten op de onterecht betaalde dubbele aansluitkosten. De warmteleverancier gaat in hoger beroep tegen de veroordeling door de rechter tot terugbetaling.

Dat heeft het in Eindhoven gevestigde Ennatuurlijk zo’n 3000 klanten in Eindhoven, Tilburg, Breda, Bergen […]

Read More

2apr 2022

Paaseieren zoeken in Park Meerland

Het Meerhoven Internationals Platform organiseert op zondag 10 april 2022 om 11.00 uur paaseieren zoeken in Park Meerland.

Deelname is gratis en alle inwoners van Meerhoven zijn welkom. Geïnteresseerden dienen zich wel vooraf aan te melden via deze link. Als het weer het toelaat, is er aansluitend een picnic brunch. […]

Read More

28mrt 2022

Leerlingen van ’t Slingertouw rennen halve ton bij elkaar met sponsorloop voor slachtoffers Oekraïne

Basisschool ’t Slingertouw in Meerhoven heeft met een sponsorloop maar liefst 49.375 euro bijeengebracht voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Het eindbedrag is maandag 28 maart 2022 bekendgemaakt. De school met twee locaties in Grasland en Waterrijk hield de sponsorloop op 16 maart. Kinderen konden zich door familie, […]

Read More

26mrt 2022

Wegwerkzaamheden Bosrand

Vanaf maandag 28 maart 2022 start de gemeente met de herinrichting van de Bosrand. De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd. De eerste fase start vanaf de inrit bij het Zandkasteel. De werkzaamheden zijn naar verwachting vrijdag 10 juni 2022 afgerond.

De Bosrand is momenteel nog als tijdelijke weg ingericht. […]

Read More

26mrt 2022

Enthousiaste jongeren gezocht voor de G-teams van voetbalvereniging DBS

Voetbalvereniging DBS is op zoek naar enthousiaste jongeren voor de G-teams. Richard Vreven en Hans Razenberg, begeleiders van respectievelijk het G1- en G2-team, vertellen wat voetballen in een G-team precies inhoudt.

Richard Vreven: “G-voetbal staat niet synoniem voor voetbal voor gehandicapten. Voetballen bij de G-teams van DBS is bedoeld voor […]

Read More

26mrt 2022

Verlaag zelf je energierekening en maak je woning duurzamer

De kosten voor stroom, gas en stadsverwarming rijzen de laatste tijd de pan uit. Velen zien dat als een gegeven, maar je hebt zelf veel invloed op het verbruik en daarmee op de kosten. Aan de hand van bespaartips en een eenvoudig stappenplan geeft de werkgroep Duurzaam Meerhoven via […]

Read More