23mei 2020

Twintig proces-verbalen voor jongeren in Meerhoven

Vrijdag 22 mei 2020 heeft de politie rond 20.30 uur twintig proces-verbalen uitgeschreven voor vijftien jongeren die geruime tijd overlast veroorzaakten op en rond het Meerplein in Meerhoven.

De jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar werden door meerdere agenten ingesloten en kregen proces-verbalen voor onder andere baldadigheid, […]

Lees meer

19mei 2020

Losse gevelplaten in Meerhoven: lelijk, maar niet gevaarlijk

Een paar jaar na de oplevering van het schoolgebouw laten platen van de gevel van De Startbaan los. De schooldirecteur en de gemeente zien er geen gevaar in, een buurtbewoner wel.

“Onverantwoord!”, zegt een bezorgde buurtbewoner. Hij wijst op de gevel van Saltoschool De Startbaan aan de Meerbos in de […]

Lees meer

8mei 2020

Heropening Bibliotheek Veldhoven op 18 mei 2020

Bibliotheek Veldhoven opent vanaf maandag 18 mei 2020 weer haar deuren. De dienstverlening en openingstijden zijn wel aangepast. Tevens wordt een aantal regels gehanteerd om het bibliotheekbezoek voor iedereen zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Bibliotheken mogen vanaf 11 mei 2020 weer open van de overheid, mits […]

Lees meer

19apr 2020

Auto vliegt spontaan in brand bij McDonald’s in Meerhoven

Bij de McDonald’s aan de Noord-Brabantlaan in Meerhoven is zondagmiddag 19 april 2020 spontaan een auto in brand gevlogen. De auto stond op de parkeerplaats.

Op de parkaarplaats waren grote vlammen te zien. De brandweer heeft alles geblust. Van de auto zelf is weinig meer over. Hoe de brand […]

Lees meer

13apr 2020

Hoogste punt Meerzicht in Meerhoven (video)

De viering van het hoogste punt van de woontoren Meerzicht in Meerhoven was vanwege het Coronavirus niet mogelijk. Toch willden vastgoedbedrijf Ten Brinke Cohof en bouwbedrijf Huybregts Relou dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dat zij een video maakten voor de (toekomstige) bewoners.

Het project bestaat uit 88 […]

Lees meer

12apr 2020

Politie Meerhoven: houd 1.5 meter afstand!

De politie doet een dringend beroep op bewoners om minimaal 1.5 meter afstand van elkaar te houden in verband met het coronavirus. Met name bij jongeren gaat het nogal eens mis.

De afgelopen dagen heeft de politie in Meerhoven meerdere boetes uitgedeeld aan jongeren die zich niets aantrekken van de […]

Lees meer

12apr 2020

Politie op zoek naar eigenaar fiets

De politie heeft vandaag, 12 april 2020, in Meerhoven een fiets aangetroffen waarbij het vermoeden bestaat dat deze is gestolen. De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Het gaat om een fiets van het merk Gazelle. Zie onderstaande foto’s. De eigenaar van de fiets kan zich melden bij […]

Lees meer

12apr 2020

Koeien in Park Meerland

In de zomer van 2019 ontstond in de wijk Meerhoven veel onrust over het welzijn van de rood/zwartbonte koeien in Park Meerland: te heet, geen schaduw, te koud, te nat, teveel wind, giftige planten, geen water beschikbaar, etc. Stichting Beheer Park Meerland heeft nu een oplossing: Brandrode runderen.

De eigenaar […]

Lees meer

7apr 2020

Woningbrand aan Zandhaai in Meerhoven

In een woning aan de Zandhaai in Meerhoven heeft dinsdag 7 april 2020 kort een brand gewoed. 

Oorzaak was een in brand gevlogen barbecue die niet goed was uitgemaakt. Daardoor is er flinke schade ontstaan op het dakterras van de woning. De brandweer had het vuur snel onder controle, waardoor […]

Lees meer

22mrt 2020

Samen tegen Corona

De gevolgen van de coronacrisis raken ons helaas allemaal. Het kabinet en het RIVM hebben diverse maatregelen genomen die in ieder geval tot en met 6 april 2020 gelden. Ook Bewonersvereniging Meerhoven geeft gehoor aan deze maatregelen.

We staan in nauw contact met de gemeente Eindhoven en andere partners. […]

Lees meer