2jan 2022

Zaterdag 8 januari 2022: inzameldag kerstbomen

Op zaterdag 8 januari 2022 kunnen inwoners van de gemeente Eindhoven hun kerstboom tussen 10.00 en 16.00 uur inleveren bij één van de 33 standplaatsen in Eindhoven, waaronder de locaties Zandstrand-Zandkasteel (tussen De Hangar en Echt Welschap) en Sliffertsestraat-Bosfazant.

De ingeleverde kerstbomen worden verwerkt tot houtsnippers voor biomassacentrales. De boom […]

Read More

23dec 2021

Eindhoven houdt vast aan weg langs Grasrijk wegens bouw politiecomplex, ondanks bezwaren van direct aanwonenden

Ondanks bezwaren van bewoners van Grasrijk in Eindhoven komt de nieuwe Sliffertsestraat tegen hun woonwijk te liggen om ruimte te maken voor een groot, nieuw politiecomplex.

Een weg ten westen van het politiedienstencentrum heeft veel voordelen vergeleken met de oostvariant, staat in een brief aan de gemeenteraad over het […]

Read More

22dec 2021

Veldhovense raad zet streep door bouwplan KFC/Domino’s in Zeelst

Aan de rand van Zeelst komen géén nieuwe restaurants van Domino’s Pizza en Kentucky Fried Chicken (KFC). Dat heeft de Veldhovense gemeenteraad dinsdagavond 21 december 2021 unaniem bepaald.

Met het torpederen van het plan van ontwikkelaar Mastade Real Estate komt de Veldhovense politiek tegemoet aan de ruim 500 bezwaren die […]

Read More

18dec 2021

Bomen bij Airport worden gevaarlijk hoog: groen wordt gesnoeid en gekapt

Natuurliefhebbers zijn alvast gewaarschuwd: ten noorden van Eindhoven Airport zal het begin volgend jaar een flink stuk minder groen worden. En dat is dan niet het gevolg van mogelijke sneeuwval in de winter, maar het kappen en snoeien van bomen.

Het geluid van kettingzagen zal in het eerste kwartaal veelvuldig […]

Read More

12dec 2021

‘Leven als een prof’-voetbaltrainingsdag in Sportpark Meerhoven

Maandag 27 december 2021 organiseren Voetbalvereniging DBS en Voetbalschool Winnaars van Morgen de tweede editie van de ‘Leven als een prof’-voetbaltrainingsdag voor spelers van 6 tot en met 14 jaar.

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar met meer dan 100 kinderen, pakken de organisatoren het dit jaar nog grootser […]

Read More

3dec 2021

Kans op bouw KFC en Domino’s in Zeelst stuk kleiner nu Veldhovense politiek twijfelt

De kans dat er aan de rand van Zeelst twee nieuwe restaurants van Kentucky Fried Chicken (KFC) en Domino’s komen, is een stuk kleiner geworden nu de Veldhovense politiek aan het twijfelen is geslagen.

Het plan van ontwikkelaar Mastade Real Estate uit Waalre voor bebouwing van een perceel tussen de […]

Read More

3dec 2021

Eindhoven Airport District ondergaat metamorfose komende twintig jaar

‘Eindhoven Airport District’ staat de komende decennia voor stevige uitdagingen. Onder meer het bedrijventerrein bij de luchthaven is na 35 jaar aan verbetering toe; gebouwen hebben achterstallig onderhoud en ook de kwaliteit van de openbare ruimte laat te wensen over.

Dat en veel meer staat in een ‘gebiedsvisie’ voor de […]

Read More

23nov 2021

Bewoners Meerhoven blijven boos over inspraak politiecomplex: ‘Gemeente en politie drukken hun zin door’

De politie en de gemeente Eindhoven drukken hun zin door met hun plan voor een nieuw politiecomplex in Meerhoven. Dat vinden inwoners van de wijk, die zich ondanks beloftes nog steeds niet serieus genomen bij de inspraak over het plan.

Bewonersvereniging Meerhoven waarschuwt nogmaals voor langslepende rechtszaken.

Lees meer op Ed.nl.

Read More

20nov 2021

Kerstviering op vliegbasis Eindhoven gaat ook dit jaar niet door

De traditionele kerstnachtviering op vliegbasis Eindhoven gaat dit jaar (2021) niet door.

Jaarlijks opent militaire vliegbasis Eindhoven op 24 december de deuren van de passagiersterminal voor een  kerstnachtviering.  Aan deze viering nemen veel omwonenden van de vliegbasis deel. Die viering gaat ook dit jaar niet door. “Corona heeft nog steeds […]

Read More

20nov 2021

Eindhoven Airport tilt parkeeroorlog naar nieuw niveau: ‘Luchthaven probeert concurrentie uit te schakelen’

Met een pikante zet heeft Eindhoven Airport zich gemeld aan het front van de parkeeroorlog rondom de luchthaven.

De luchthaven kocht het pand waarin parkeerconcurrent Eazzypark is gevestigd en zegde de huur op. Het lijkt de nekslag voor het parkeerbedrijf, dat uiterlijk in het voorjaar van 2023 moet vertrekken.

Lees meer […]

Read More