6mei 2021

Diefstal gereedschap neemt plezier in duurzaam tuinieren niet weg

Na de inbraak in de opslagcontainer nemen de leden van de Proeftuin Meerhoven nu gereedschap van huis mee om de perken met groenten en kruiden te onderhouden. Ongemakkelijk, maar het neemt het plezier van samen tuinieren niet weg.

Elke zondag komen de leden van Proeftuin Meerhoven naar het veld aan […]

Read More

1mei 2021

Basisschool ‘t Slingertouw bij NPO Radio 1 over expats in Meerhoven

Museum ’t Oude Slot in Veldhoven was zondag 25 april 2021 de opnamelocatie voor het NPO Radio 1 programma ‘Dijkstra en Evenblij ter plekke’. Een van de onderwerpen was het succes van ASML en de komst van de vele duizenden expats naar de regio, waaronder Meerhoven.

Te gast in de […]

Read More

30apr 2021

Wonen in een ‘Flintstone’ huis? Bewoners krijgen sleutel van geprinte ‘zwerfkei’

In de buurt Bosrijk van de wijk Meerhoven ligt een enorme zwerfkei. En niet zomaar een, er wonen mensen in. Een mijlpaal voor Eindhoven en tegelijkertijd een wereldprimeur. Want het ding is niet van steen, maar van beton. En het is laagje voor laagje gebouwd door een printer.

Nu de […]

Read More

27apr 2021

Gratis workshop Kinder EHBO

Woensdag 19 mei 2021 organiseert Kinderopvang Klokje Rond een gratis online interactieve workshop Kinder-EHBO voor ouders.

Tijdens deze workshop leren (toekomstige) ouders over de gevaren en veiligheid in en rondom huis en wat ze kunnen doen om de veiligheid voor hun kind te verbeteren. Tevens wordt ingegaan op wat ouders […]

Read More

27apr 2021

Eindhoven schrijft 7,8 miljoen euro bij door stijging van prijs woningen en bouwgrond

Eindhoven kan over 2020 7,8 miljoen euro bijschrijven uit alle lopende bouwprojecten. Door de grote vraag naar woonruimte loopt de waarde van de grond voor woningen steeds verder op. Daar profiteert de gemeente van.

De prognose is voor een deel een theoretische oefening. Van grote bestaande bouwplannen als Meerhoven, Blixembosch, […]

Read More

26apr 2021

Corona-uitbraak op basisschool De Startbaan in Meerhoven: 12 klassen zaten in quarantaine

Salto-school De Startbaan in Eindhoven kampt met een corona-uitbraak. Negen medewerkers van de basisschool zijn in de afgelopen anderhalve week positief getest, waaronder de directeur. Ook bij een aantal leerlingen is het coronavirus vastgesteld, hoeveel precies is onbekend. Dinsdag 20 april 2021 waren 12 van de 33 klassen in […]

Read More

21apr 2021

Spiegelvilla’s in Meerhoven zorgen nu al voor commotie

Een sculptuur in het landschap, zo omschrijft architecte Marlies Zuidam van FAAM de spiegelwoningen in het groen die in Bosrijk, Meerhoven gebouwd worden. 

Overigens is er al wel ophef over, nog voor de bouw is begonnen, want dierenliefhebbers vrezen dat vogels zich te pletter vliegen tegen de spiegelende gevels. Die […]

Read More

18apr 2021

Afvalinzameling Winkelcentrum Meerhoven gewijzigd

Vanwege bouwwerkzaamheden in Meerrijk heeft Cure Afvalbeheer diverse afvalcontainers in Winkelcentrum Meerhoven verplaatst. In 2023 komen de containers op hun definitieve plek te staan.

De ondergrondse afvalcontainers op de locatie Meergras zijn verwijderd omdat deze locatie anderhalf jaar lang onbereikbaar is vanwege bouwwerkzaamheden. Om de huidige capaciteit op peil te […]

Read More

18apr 2021

ASML laat vergunningen tijdelijke parkeerplaatsen intrekken

Eind 2019 heeft ASML vergunningen aangevraagd voor 1000 parkeerplaatsen op industrieterrein Habraken in Veldhoven en 1600 stuks op Park Forum in Eindhoven. Voor het terrein bij de P+R Meerhoven had het bedrijf toen al een vergunning voor 800 plekken. ASML heeft in ieder geval de vergunningen voor Park Forum […]

Read More

16apr 2021

Buurt Meerhoven wil uitstel van besluit over politiecomplex Eindhoven

Eindhoven moet het besluit over de komst van het politiecomplex naar Meerhoven uitstellen. Dan is er meer tijd om inspraak serieus te nemen en met de wijk te zoeken naar een zo goed mogelijke, gezamenlijk gedragen oplossing.

Gebeurt dat niet, dan zal Bewonersvereniging Meerhoven niet schromen om naar de rechter […]

Read More