22jul 2021

Pelikaan te gast in Park Meerland

Sinds medio juli 2021 is een bijzondere gast waar te nemen in Park Meerland: een roodrugpelikaan, ook wel kleine pelikaan genoemd. De pelikaan is afkomstig uit Zoo Veldhoven.

Zes jaar geleden is in Zoo Veldhoven de kooi van de pelikanen stukgegaan. Sindsdien beweegt de groep pelikanen zich vrij door de […]

Read More

22jul 2021

Wijziging locaties afvalcontainers in Winkelcentrum Meerhoven

Woensdag 21 juli 2021 heeft Cure Afvalbeheer enkele ondergrondse afvalcontainers in Winkelcentrum Meerhoven verplaatst om overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. De nieuwe locaties vind je hieronder.

Vanwege bouwwerkzaamheden in Meerrijk heeft Cure Afvalbeheer afgelopen april diverse afvalcontainers
in Winkelcentrum Meerhoven verplaatst. In 2023 komen de containers op hun definitieve […]

Read More

21jul 2021

Onthulling speelvliegtuig is het begin van nieuwe groenstraat Esplanade in Meerhoven

De geschiedenis van vliegveld Welschap wordt zichtbaar bij de inrichting van de groenstraat langs Zandkasteel in hartje Meerhoven.

Het Luchthavengebouw aan Zandkasteel in Meerhoven heeft weer gezelschap van een vliegtuig. Woensdagmiddag 21 juli 2021 werd er een groot nieuw speeltoestel in de vorm van een vliegveld onthuld.

Lees meer op Ed.nl.

Read More

18jul 2021

Opening Esplanade en onthulling speelvliegtuig in Meerhoven

Woensdag 21 juli 2021 rond 14.00 uur wordt de ‘Esplanade’ in Meerhoven officieel geopend: een recreatiezone van ongeveer 40 m breed en 600 m lang, centraal gelegen tussen de woonbuurten Zandrijk en Bosrijk.

Vliegen, lucht en licht zijn een inspiratie voor drie speciale plekken in de Esplanade. Op één van […]

Read More

16jul 2021

Eindhoven koopt stikstofruimte om biomassacentrale aan de praat te houden

De biomassacentrale in Meerhoven kan voorlopig doordraaien. En ook de toekomst lijkt er weer wat rooskleuriger uit te zien.

De gemeente Eindhoven heeft overeenstemming met een partij om een hoeveelheid stikstofuitstoot op te kopen. Daarmee kan de natuurvergunning die nodig is aangevraagd worden. Hoeveel geld daarmee gemoeid is, heeft de […]

Read More

13jul 2021

Groot distributiecentrum Van der Valk op Park Forum

Familie Van der Valk gaat de bevoorrading van de hotels weer in eigen hand nemen. Het plan is op Park Forum West in Eindhoven binnenkort te starten met de bouw van een logistiek centrum van waaruit 75 hotels in Nederland, België en Duitsland worden bevoorraad.

Tijdens een kleine, feestelijke bijeenkomst […]

Read More

10jul 2021

Eindhoven herdenkt Herculesramp

Eindhoven herdenkt op 15 juli 2021 de Herculesramp bij het monument op de vliegbasis en bij het monument naast het Stadhuis. Het is dan 25 jaar geleden dat het vliegtuig met leden van het Fanfarekorps van de Nederlandse Koninklijke Landmacht neerstortte op Vliegbasis Eindhoven.

Aan boord van een transportvliegtuig van […]

Read More

9jul 2021

Meerhoven krijgt met Mrs. Park een gemoedelijke plek aan het water

Het heeft even geduurd, maar er komt nu toch echt een horecazaak in het park van Meerhoven. De eerste paal voor Mrs. Park is deze week symbolisch in de grond geslagen. De deuren aan de plas in Park Meerland gaan in het voorjaar volgend jaar open.

Chantal de Neijs en […]

Read More

7jul 2021

Meerhoven krijgt toch nog een terras in park Meerland

Er wordt al jaren over gepraat, maar nog altijd kun je in Park Meerhoven nergens iets te eten of drinken halen. Binnenkort komt daar verandering in.

Bron: Studio040.

Read More

29jun 2021

Uitspraak over stadsverwarming opnieuw uitgesteld

De uitspraak van de rechter over de dubbele aansluitkosten voor de stadsverwarming van Ennatuurlijk is weer uitgesteld. De rechtbank in Den Bosch verwacht pas begin augustus te komen met een oordeel over de miljoenenkwestie.

Dat heeft de Stichting Stadsverwarming Eindhoven te horen gekregen. Aanvankelijk zou de rechter al begin mei […]

Read More