18jan 2021

Koeien Park Meerland hebben nieuwe kalfjes

De koeien die afgelopen zomer en herfst in Park Meerland hebben gegrazen, hebben onlangs gezinsuitbreiding gekregen. In hun tijdelijke winterverblijf in Liempde zijn ze bevallen van twee gezonde kalfjes.

Anita Liebregts, actief betrokken bij Stichting Beheer Park Meerland: “We wisten dat één koe drachtig was en dat deze koe eind […]

Read More

18jan 2021

Vrouw in Meerhoven beroofd, dader dankzij omstanders opgepakt

Een 84-jarige vrouw uit Meerhoven is vrijdagmiddag 15 januari 2021 beroofd van haar handtas. Door daadkrachtig optreden van omstanders kon de politie de dader, een 16-jarige jongen, kort daarna oppakken.

De dader sloeg zijn slag toen de vrouw met een rollator vanuit winkelcentrum Meerhoven op weg was naar huis. Een […]

Read More

9jan 2021

Vijf nieuwe woongebouwen markeren ‘poort van Veldhoven-Noord’

Op de grens van Veldhoven en Meerhoven worden nog dit jaar vijf nieuwe appartementencomplexen opgeleverd.

De inschrijving voor de in totaal 94 huurappartementen in The Village, zoals het bouwplan is gedoopt, is inmiddels gestart. De vijf wooncomplexen bij de rotonde van de Hertgang en de Meerhovendreef moeten straks, gebouwd […]

Read More

9jan 2021

Ontwerp-plan KFC en Domino’s in Veldhoven bijna klaar voor besluit

Het omstreden plan voor een nieuwe Kentucky Fried Chicken (KFC) en Domino’s is bijna gereed om in procedure te worden gebracht. Het bestemmingsplan dat de bouw van de fastfoodrestaurants mogelijk moet maken, wordt eind deze maand ter inzage gelegd.

Het ontwerp-bestemmingsplan voor het bouwplan op het veldje tussen de Heistraat […]

Read More

9jan 2021

Zaterdag 9 januari 2021: inzameldag kerstbomen

Op zaterdag 9 januari 2021 kunnen inwoners van de gemeente Eindhoven hun kerstboom tussen 10.00 en 16.00 uur inleveren bij één van de 33 standplaatsen in Eindhoven, waaronder de locaties Zandstrand-Zandkasteel (tussen De Hangar en Echt Welschap) en Sliffertsestraat-Bosfazant.

De ingeleverde kerstbomen worden verwerkt tot houtsnippers voor biomassacentrales. De boom […]

Read More

6jan 2021

Meerhoven groeit door: de Hooghe Heer krijgt ruim 150 woningen

De bouw bij winkelcentrum Meerrijk in Meerhoven gaat een volgende fase in. Eind deze maand komen de 45 koopappartementen in de verkoop die Ten Brinke Cohof laat bouwen aan de zuidkant van het centrum.

In het project met de naam De Hooghe Heer komen bovendien ook 93 huurappartementen. Die zijn […]

Read More

29dec 2020

Looproute naar vliegtuigen Eindhoven Airport pas eind 2021 overkapt

Reizigers die vanaf Eindhoven Airport vliegen zullen voorlopig nog door weer en wind vanaf de terminal naar de vliegtuigen moeten lopen.

De bouw van een overkapping op de 600 meter lange looproute is als gevolg van de coronacrisis opnieuw vertraagd.

Lees meer op Ed.nl.

Read More

24dec 2020

Eindhoven boekt zege bij aftrap nieuw offensief tegen parkeerbedrijven rondom luchthaven

Eindhoven heeft de eerste slag gewonnen in een nieuw offensief tegen bedrijven rondom Eindhoven Airport die op creatieve manier het verbod omzeilen om parkeerplaatsen te verhuren aan reizigers.

Het bedrijf Lock&Fly moet stoppen met het aanbieden van parkeerplekken op haar terrein aan de Luchthavenweg omdat volgens de rechter het accent […]

Read More

24dec 2020

Enquête aanleg padelbanen in Meerhoven

Tennisvereniging Meerhoven (TV Meerhoven) vraagt bewoners in Meerhoven om via een enquête aan te geven of ze belangstelling hebben voor de komst van padelbanen.

Hans Prein, voorzitter van TV Meerhoven: “Padel is een racketsport en heeft veel weg van tennis en squash. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door […]

Read More

11dec 2020

Geen ‘corona-coulance’ voor toestellen op Eindhoven Airport; vliegtuigen moeten stiller in 2030

Schonere maar vooral stillere vliegtuigen. Als Eindhoven Airport na corona weer aan groeien wil denken, moeten vooral die toestellen landen in Eindhoven. De malaise in de luchtvaart als gevolg van de coronacrisis is in elk geval geen reden om van dat uitgangspunt af te wijken, stelt CDA-politicus Pieter van […]

Read More