Van 4 tot en met 15 september 2023 vindt de internationale oefening Falcon Leap plaats. Tijdens deze oefening vertrekken parachutisten en vliegtuigen vanaf  Vliegbasis Eindhoven. De oefening wordt op 16 september afgesloten met de herdenkingssprong van Operatie Market Garden.

Exacte tijden en locaties van de parachutesprongen worden van tevoren niet vrijgegeven in verband met de veiligheid van de toeschouwers en parachutisten.

Falcon Leap
Oefening Falcon Leap wordt georganiseerd door 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. Tijdens de eerste week wordt geoefend in het droppen van vracht aan parachutes boven Marnewaard, Ginkelse Heide en locaties in België. De tweede oefenweek staat in het teken van het droppen van parachutisten op diverse plekken in Gelderland, Noord-Brabant, Groningen en België. Na 23.00 uur wordt er niet gevlogen.

Operatie Market Garden
Zaterdag 16 september neemt een aantal toestellen deel aan de herdenking van Operatie Market Garden. Parachutisten worden dan gedropt op de Ginkelse Heide bij Ede.

Meer informatie
Meer informatie over de oefening en de vluchten is te vinden op de website van Defensie. Ook kan daar melding worden gedaan van eventuele overlast.