Proeftuin Meerhoven opent op zondag 26 maart 2017 officieel met een feestelijke plant- en zaaidag. Iedereen is van 10.00 tot 14.00 welkom om mee te helpen en mee te genieten van deze nieuwe collectieve buurtmoestuin op Park Forum Oost.

Proeftuin Meerhoven is een mooie plek om te genieten van de vruchten van de natuur, even te aarden en bij te komen van de drukke baan of het huishouden. Lekker met de handen in de aarde. Kruiden plukken voor in de thee en wat later in het seizoen wat verse bessen of salade voor je lunch. Wie het leuk vindt, is van harte welkom om mee te tuinieren.

Groeiseizoen
Zondag 26 maart wordt de tuin klaargemaakt voor haar eerste groeiseizoen. Zo zijn er nog plantbedden te maken en moeten de omheining en het avonturenpad nog een finishing touch krijgen. Voor iedereen is er warme soep en thee. Maak kennis met de tuiniers en ontmoet nieuwe vrienden.

Gebruikersovereenkomst
Voor Proeftuin Meerhoven is met de gemeente Eindhoven een gebruiksovereenkomst gesloten voor tenminste vier jaar. De tuin is ontworpen voor minimaal onderhoud en zo min mogelijke verstoring van de bodem. Verder wordt in de tuin gewerkt met natuurlijke materialen zoals paddenstoelencompost, tak- en bladafval. Men laat de natuur zoveel mogelijk zelf haar werk doen.

Toegankelijk
Proeftuin Meerhoven ligt op Park Forum Oost tussen de biomassacentrale en de randweg Parkforum. Zie ook onderstaand kaartje. De tuin is altijd toegankelijk voor publiek. De opbrengsten uit de tuin worden gedeeld met de leden, de passanten en de Voedselbank Veldhoven.

Meer informatie
Kijk op www.onsplatform.tv/proeftuinmeerhoven voor meer informatie of kom langs op zondag 26 maart tussen 10.00 en 14.00 uur.