Het voornemen van de gemeente Eindhoven om vanaf begin volgende maand 200 asielzoekers te huisvesten naast de winternoodopvang voor daklozen aan de Noord Brabantlaan, kan in de directe omgeving vooralsnog op begrip rekenen.

“We begrijpen de landelijke discussie en kennen allemaal de beelden uit Ter Apel, dus vinden ook wij het belangrijk dat asielzoekers goed worden opgevangen”, reageert Ruben Trieling, voorzitter van de Bewonersvereniging Meerhoven.

De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan met de winternoodopvang, vormen volgens Trieling ‘een goede basis om ervan uit te gaan dat het ook bij de huisvesting van de asielzoekers straks goed geregeld wordt’. “Het is belangrijk dat deze mensen zich welkom voelen.” Trieling wil daarbij wel opmerken dat hij namens het bestuur spreekt. “Want onze leden ervan vinden, moet nog blijken. Dat weten we nog niet.” Ook voorzitter Rinus van Dinter van het Wijkplatform Zeelst reageert begripvol op het Eindhovense plan. “We weten gewoon dat het nodig is, je kunt er ook weinig aan doen. Ik denk ook wel dat het goed geregeld gaat worden, gezien de ervaringen met de winternoodopvang.”

Lees meer op Ed.nl.

Lees ook: Crisisnoodopvang voor asielzoekers in Meerhoven, opvang in Novotel uitgebreid.