Op zaterdag 23 februari 2019 om 10.30 uur wordt de eerste Social Sofa van Meerhoven onthuld op het Meerplein in Winkelcentrum Meerhoven.

Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld: de Social Sofa’s, betonnen buurtbanken met een unieke mozaïekafbeelding. Het concept is in 2006 bedacht door de Tilburgse cabaretière Karin Bruers uit onvrede tegen de sociale verkilling. Zij vond dat iedere straat minimaal één bank moest krijgen, omdat er veel behoefte is aan natuurlijke ontmoetingsplaatsen in de wijk.

Meerplein
In Meerhoven staat nog geen Social Sofa. Bewonersverenigingen, gemeente en Winkelcentrum Meerhoven hebben de handen ineengeslagen voor de eerste Social Sofa in Meerhoven. De bank komt op het Meerplein in Winkelcentrum Meerhoven te staan. Een logische plek omdat het centrum alle buurten van Meerhoven met elkaar verbindt.

Ontwerpwedstijd
Eind vorig jaar konden kinderen van basisscholen ’t Slingertouw en De Startbaan meedoen aan een ontwerpwedstrijd. Die wedstrijd werd gewonnen door Rosa uit groep 6 van ’t Slingertouw. De maanden daarna hebben bewoners hard gewerkt om de bank te mozaïeken. Dit werk vond plaats in Jongerencentrum De Hangar. De vrijwilligers hopen dat de bank leidt tot een goede ‘buurt’.

Meer informatie
Voor meer informatie: www.facebook.me/socialsofameerhoven.