fxlure-court-meerhovenOp zaterdag 10 september om 13.00 uur vindt de officiële opening van het Fxlure Court Meerhoven plaats. Het multifunctionele speelveld bevindt zich aan de achterzijde van basisschool De Startbaan en is het resultaat van het project Buurtstrijders.

Meerhoven krijgt de komende jaren steeds meer jongeren. Nu is de wijk vooral ingericht op kinderen. Binnen het project Buurtstrijders is door jongeren en volwassenen gewerkt aan een toekomstvisie voor jongeren in Meerhoven.

Droom
Jongeren werd tijdens het project Buurtstrijders gevraagd naar hun ideeën om Meerhoven ook voor jongeren aantrekkelijk te maken. Drie jongens uit Meerhoven, Lászlo, Naichelo en Youri, hadden al langer een droom: een trapveldje. Enkele ouders uit Meerhoven kregen de rol om de jongeren te begeleiden hun droom werkelijkheid te maken.

Fxlure
Langzaam kreeg de droom vorm en ontstond met medewerking van de gemeente Eindhoven een multifunctioneel veld: het Fxlure Court Meerhoven. Het veld dankt haar naam aan het Meerhovens platform Fxlure waar jongeren hun talenten kunnen delen. Het platform heeft een eigen Facebookpagina.

Opening
Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de officiële opening aanwezig te zijn. Na de opening kan worden deelgenomen aan diverse activiteiten op het Fxlure Court.