Op 1 oktober 2019 wordt P1, het herbouwde multifunctionele parkeergebouw van Eindhoven Airport, opgeleverd.

P1 is gelegen pal tegenover de terminal van Eindhoven Airport. Naast 780 parkeerplaatsen (inclusief een Kiss & Ridezone) en diverse oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikt het gebouw over een ruim opgezette overdekte OV-terminal en een fietsenstalling met 110 plekken. Daarnaast is in het gebouw een vestiging van McDonald’s met restaurant en McDrive ondergebracht. Parkeerders kunnen P1 met en zonder reservering gebruiken. Reserveren van een plek in P1 kan vanaf nu via www.eindhovenairport.nl. met aankomst vanaf 7 oktober.

Trots
Roel Hellemons, directeur Eindhoven Airport: “We zijn er trots op dat we P1 binnenkort in gebruik kunnen nemen. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van velen is dit complex volledig herbouwd. Hierbij zijn de geleerde lessen uit de diverse onderzoeken naar de gedeeltelijke instorting meegenomen.”

OV Terminal
Voor Eindhoven Airport is de ingebruikname van P1 een belangrijke stap in de kwaliteitsimpuls van het luchthavengebied. Een goede bereikbaarheid – ook met openbaar vervoer – is een van de pijlers uit de strategie van Eindhoven Airport. Daarbij past ook de realisatie van de ruim opgezette overdekte busterminal. Gedeputeerde Christophe Van der Maat (Mobiliteit en Financiën): “Een internationaal vliegveld moet goed aangesloten worden op het OV. Met deze terminal maken we het voor reizigers die reizen via Eindhoven Airport een stuk aantrekkelijker om met het OV van en naar de luchthaven te reizen.”

Facelift
Direct na de ingebruikname van P1 wordt gestart met de facelift van het voorterrein direct grenzend aan de terminal. Dit gebied gaat op de schop en wordt ingericht tot een verblijfsgebied dat ook dienst kan doen als evenemententerrein. Naast de upgrade van het voorterrein wordt ook de verbinding naar de terminal sterk verbeterd. Zo wordt een ruim opgezette Airport Boulevard aangelegd vanaf parkeergarage P4 naar de terminal. De oplevering van het voorterrein en de Airport boulevard staat gepland voor april 2020.