Op woensdag 27 maart opent Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser om 16.00 uur het Zonnepark Welschap op Vliegbasis Eindhoven.

Het zonnepark is een initiatief van direct omwonenden van vliegbasis Eindhoven. Diegenen die woonachtig zijn binnen de zogenoemde ‘postcoderoos’ kunnen investeren in duurzame energie. De postcoderoosregeling is onderdeel van het Nationaal energieakkoord. Deze regeling maakt het economisch aantrekkelijk, voor de mensen binnen de geselecteerde postcodes, om op een locatie in de buurt duurzame elektriciteit op te wekken. Het Zonnepark Welschap is het grootste postcoderoos project van Nederland en bestaat uit 11.040 zonnepanelen. Het zonnepark zal 900 huishoudens voorzien van collectieve zonne-energie.

Zweefvliegstrip
Vliegbasis Eindhoven had al geruime tijd de wens om bij te dragen aan het opwekken van duurzame energie en stelt daarom 2.5 hectare van de voormalige zweefvliegstrip beschikbaar. Door samen te werken met het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Eindhoven en de regionale energiecoöperaties (03energie, 040energie, Best Duurzaam, KempenEnergie en Veldhoven Duurzaam) kon Zonnepark Welschap worden gerealiseerd.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Zonnepark Welschap.

Bron: Ministerie van Defensie.