Over ons

Bewonersvereniging Meerhoven is er voor alle Meerhovenaren in de Eindhovense wijk Meerhoven. Wij streven naar een prettige en veilige woon- en leefomgeving. Daarbij richten wij ons op belangenbehartiging en het bevorderen van contacten tussen bewoners.

Activiteiten
Wij stimuleren bewonersinitiatieven door het beschikbaar stellen van materialen en subsidies. Tevens bieden we hulp bij de organisatie van activiteiten, zoals het regelen van vrijwilligers of het aanvragen van een vergunning. Naast straatactiviteiten ondersteunen wij Meerhovenbrede activiteiten voor jong en oud, zoals de intocht van Sinterklaas, de Kindervakantieweek en het Meerhoven Internationals Platform.

Belangenbehartiging
Wij hebben regelmatig overleg met gemeente en politie. Actuele onderwerpen zijn verkeersveiligheid, parkeren, het park, jeugd en jongerenwerk, de stadsverwarming en het winkelcentrum. Daarnaast onderhouden we nauwe contacten met diverse organisaties in Meerhoven en landelijke instellingen, zoals Veilig Verkeer Nederland, Rijkswaterstaat en de ANWB.

Nog geen lid?
Als lid beslis je mee over de koers die wij varen. Het lidmaatschap kost slechts € 5 per huisadres per jaar. Met jouw bijdrage kunnen we materialen voor activiteiten aanschaffen, ondersteunen we initiatieven zoals het buurtpreventieteam en kunnen we collectieve acties starten, bijvoorbeeld rond de stadsverwarming. Ben je woonachtig in Meerhoven en nog geen lid? Meld je dan vandaag nog aan via het online aanmeldformulier.

Bestuur
De vijf bestuursleden van Bewonersvereniging Meerhoven komen uit alle hoeken van Meerhoven en zijn al jaren als vrijwilliger actief. Op de foto van links naar rechts: Ruben Trieling (voorzitter), Geert van Buul (secretaris), Jos Hendriks (penningmeester), Marianne van Dorenmalen (algemeen bestuurslid) en Veronica van der Biezen (algemeen bestuurslid). Alle bestuursleden zijn bereikbaar via .