Scooters-Park-Meerland2Bewoners in Meerhoven werden vandaag opgeschrikt door een vijftigtal brommers, scooters en quads die met hoge snelheid door Park Meerland reden. Via onder andere Facebook en de bewonerssite Meerhoven.nl kwamen hierover diverse klachten binnen.

Een bewoner die de politie had gebeld, kreeg te horen dat de politie niets kon doen omdat er toestemming was verleend aan de organisatie. Door wie kon de politie niet zeggen. Volgens een woordvoerder van de organisatie was de toestemming echter door de politie zelf verleend: “Wij zijn in het park bezig met opnames voor een videoclip met een bekende PSV-rapper en hebben dit vooraf afgestemd met de politie. Helaas trok onze activiteit de aandacht van een scooterbende uit Veldhoven die met hoge snelheid door het park en het winkelcentrum reed waarbij voetgangers niet werden ontzien.”

Onderzoek
Naar aanleiding van de klachten heeft vanavond een gesprek plaatsgevonden tussen de organisatie en een vertegenwoordiger van de Meerhovense bewonersverenigingen. De organisatie betreurt de overlast die in de wijk is veroorzaakt en erkent dat men er goed aan had gedaan om bewoners vooraf te informeren. De gemeente start een intern onderzoek naar de vermeende toestemming van de politie.