politiemeerhovenDe afgelopen dagen hebben weer diverse (pogingen tot) diefstallen en inbraken plaatsgevonden in Meerhoven. Dat melden de wijkagenten Dick de Heus en Viola Bliek op hun blog.

Een bewoner van de Grasmus legde zaterdagmiddag 25 juli rond 12.45 uur de fietsdrager van zijn auto even op de oprit van de buren. Een kwartier later bleek de fietsdrager te zijn weggenomen. 

Poging diefstal motorfiets
Op zaterdagochtend 25 juli 2015 omstreeks 00.10 uur werden twee mannen betrapt die uit een afgesloten parkeergarage onder Winkelcentrum Meerhoven een motor trachtten te stelen. Toen zij zich betrapt zagen, vluchtten beide daders samen op een zwarte scooter in de richting van de Grasbaan. Hun scooter werd omschreven als ‘racemodel’. Van beide daders is een signalement beschikbaar. Het contactslot van de motor bleek te zijn geforceerd.

Inbraak bedrijfsauto
Uit een niet afgesloten bedrijfsauto, die stond geparkeerd op het terrein van een bedrijf aan de Sliffertsestraat, werden vrijdag 24 juli omstreeks 12.00 uur enkele bedrijfsmachines weggenomen. Mogelijk zijn de daders via een aangrenzend maisveld tot op het bedrijfsterrein gekomen.

Poging tot woninginbraak
Op dinsdagmiddag 21 juli 2015 omstreeks 12.30 uur probeerden twee jongens van ca. 15 en 17 jaar vermoedelijk in te breken in een woning aan de Graslook. Beide jongens sloegen ijlings op de vlucht toen zij ontdekten dat iemand thuis was. Van beide jongens is een signalement beschikbaar. Enkele weken geleden werd in een tuin van een naburige woning eveneens een jongen met eenzelfde signalement gezien. Ook die vluchtte weg, toen hij ontdekt werd.

Diefstal fiets
Tussen zaterdag 18 juli om 21.00 uur en zondag 19 juli om 09.00 uur werd vanaf de Zandkever een herenfiets van het merk Cortina weggenomen. De fiets stond voor de woning aan de straat en was niet afgesloten.

Getuigen
Bewoners die getuige zijn geweest van bovengenoemde (pogingen tot) diefstallen of inbraken worden verzocht contact op te nemen met de politie. De wijkagenten Dick de Heus en Viola Bliek zijn bereikbaar via , telefonisch via 0900-8844 of via het contactformulier van Dick de Heus of Viola Bliek. Bel bij spoed (heterdaad) altijd 112.

Meer informatie
Lees meer op het Blog van de Politie Meerhoven: