Sinds woensdag 17 maart 2021 zijn uit negen woningen in Meerhoven spullen gestolen. In alle gevallen ging het om insluiping waarbij de dader of daders de woning via een niet afgesloten deur of  raam zijn binnengekomen. De politie vraagt bewoners hierop alert te zijn.

De insluipingen vonden de afgelopen dagen plaats in de buurten Zandrijk, Waterrijk en Grasrijk. In nagenoeg alle gevallen is men de woning via ‘flipperen’ binnengekomen. Daarbij wordt met een (bank)pasje tussen de deur en het kozijn het slot ingedrukt en de deur geopend. Deze methode wordt vaak toegepast bij voordeuren die niet op slot zijn gedraaid. In alle negen gevallen is electronische appartuur weggenomen. Vooralsnog is niemand aangehouden.

Advies
Bewoners wordt geadviseerd altijd de deur op slot te draaien en de sleutel eruit te halen. Tevens wordt geadviseerd ramen niet onbeheerd open te laten staan. Kijk voor tips op de website van de politie. Zie ook onderstaand filmpje.

Contact
Neem bij verdachte situaties contact op met de politie via het algemene nummer 0900-8844. Bel bij spoed 112. Wijkagenten Erwin van Melis en Marieke Bakermans zijn ook per e-mail bereikbaar via en .