Wijkagenten Viola Bliek en Dick de Heus

Meerhoven wordt de laatste maanden geteisterd door woninginbraken. Sinds medio januari is in Meerhoven acht keer ingebroken in een woning. De politie houdt momenteel intensiever toezicht in de wijk maar vraagt ook bewoners om hulp.

Wijkagenten Viola Bliek en Dick de Heus: “Het is vooralsnog niet gelukt om voldoende aanwijzingen c.q. bewijs te verzamelen, die kunnen leiden tot de aanhouding van de daders. Dat betreuren we als politie zeer. Zeker omdat een inbraak in een woning een grote impact heeft op de bewoner(s). Wellicht dat het u in de afgelopen week/weken al is opgevallen, dat er meer politie in Meerhoven te zien was. Dat heeft alles te maken met deze inbraken. Jammer genoeg werden er in de laatste weken tevens veel overvallen gepleegd in andere delen van Eindhoven. Ook dat vergt natuurlijk de nodige politie inzet, dat deels weer ten koste gaat van de extra aandacht in Meerhoven.”

Verdachte situaties
“Om toch zo effectief en doelgericht mogelijk bezig te blijven vragen wij, als politie, ook u hulp. Als u iets verdachts ziet, bel dan de politie. Wij zullen proberen zo snel mogelijk op uw melding te reageren. En als verdacht, in het specifieke geval van de woninginbraken in Meerhoven, mogen gezien worden:

  1. Personen, meestal een man of mannen, die in een auto met een buitenlands kenteken (veelal witte platen met zwarte cijfers/letters) ergens in een straat staan en ogenschijnlijk een beetje doelloos om zich heen kijken, of net doen of ze staan te wachten en soms zelfs wegduiken als ze zich ontdekt wanen;
  2. Een vrouw, of vrouwen, veelal met Oosteuropees uiterlijk, die door de wijk langs woningen lopen, bij de woningen binnenkijken, of zelfs aan een voordeur voelen of aan de voordeur aanbellen;
  3. Deze vrouwen – of man(nen) die een gangetje langs woningen inlopen naar het achterpad, of achterzijden van woningen. Dit meestal in de middag/vroege avond.”

Bellen
“Mocht u een verdachte situatie zien, bel dan gewoon 0900-8844 en maak hier melding van. Bel 112 als u iemand over een schutting ziet klimmen of een woning binnenklimt, want dan is haast erg geboden. Hopelijk kunnen we samen optrekken en een halt toeroepen aan deze inbraken”, aldus Viola Bliek en Dick de Heus.