Maandag 22 augustus 2022 start Fontys Hogescholen met de introductieweek (Purple) voor alle nieuwe studenten. Hiervoor wordt een tijdelijke camping op Park Forum ingericht.

Tijdens de introductieweek maken de studenten kennis met elkaar, hun studie en de stad. Studenten kunnen dan samen met medestudenten overnachten op een Purple camping. Deze tijdelijke camping wordt opgezet door een professioneel projectteam.

Park Forum
Dit jaar wordt de pop-up camping ingericht op de grasweide achter de biomassacentrale ter hoogte van Park Forum. Van 22 tot 27 augustus 2022 overnachten zo’n 2.400 studenten op de camping. Het terrein wordt afgezet met hekken en voorzien van alle faciliteiten. Bij de inrichting van de camping wordt rekening gehouden met de omgeving

Overleg
Fontys Hogescholen en Bewonersvereniging Meerhoven hebben de opzet van de Purple camping met elkaar besproken. Er zijn goede afspraken gemaakt over de communicatie en de maatregelen om overlast te beperken.

Bewonersbrief
Fontys Hogescholen heeft voor omwonenden een digitale bewonersbrief opgesteld.

Meer informatie
Lees ook: ‘Enorm tentenkamp in opbouw in Eindhoven, slaapplek voor zo’n 2500 studenten tijdens introductie’ (Eindhovens Dagblad, 18 augustus 2022) en ‘Pop-up camping voor introductieweek’ (Studio040, 19 augustus 2022).