Bewoners van Meerhoven werken samen met de gemeente en Dynamo aan meer verbinding in de buurt tussen jongeren en volwassenen. Met een prijsvraag vragen ze andere buurtbewoners om met hun eigen ideeën voor meer verbinding te komen.

De prijsvraag: Hoe zorg je voor meer verbinding tussen jongeren en volwassenen in Meerhoven?

Levensfase
Jongeren zitten ten opzichte van volwassenen in Meerhoven in een totaal andere levensfase. Dat maakt dat hun dagen er meestal wat anders uitzien, ze anders over dingen kunnen denken en andere behoeften hebben. Soms leidt dat tot spanningen: dan vinden de jongeren dat volwassenen zeuren of lichtgeraakt zijn of vinden de volwassenen juist de jongeren te luid of onbeschoft. Wat dan helpt is dat je elkaar beter leert begrijpen door je te verplaatsen in de ander. En juist dát gebeurt niet vaak.

Idee
Vind jij dat ook zonde? En heb je een goed idee voor een plek, middel of een terugkerende activiteit waardoor er meer verbinding komt tussen jongeren en volwassenen? Deel dan jouw idee via www.eindhoven.nl/verbindingmeerhoven. Hier vind je ook meer informatie over de voorwaarden en wat je kunt winnen. Bekijk ook deze flyer.