Proeftuin Meerhoven en de gemeente Eindhoven hebben een overeenkomst gesloten voor een stuk grond op Parkforum in Meerhoven. Daarmee is Proeftuin Meerhoven officieel een feit. Bewoners zijn iedere zondagochtend welkom voor een praatje of om mee te helpen.

Proeftuin Meerhoven is een community garden waar omwonenden kunnen genieten van de buurtmoestuinbeleving. Het is een coöperatie voor consumenten en producenten waarbij professionele kwekers en bewuste consumenten samenwerken aan gezond en lekker eten, buiten-gewoon genieten en ontmoeten. Nog een functie van Proeftuin Meerhoven is experimenteren met verschillende soorten en rassen.

Meedoen
Inmiddels wordt elke week aan de tuin gewerkt. Met beschikbare middelen is het terrein afgebakend en zijn de eerste plantjes in de grond gezet en is er gezaaid. Kijk op www.onsplatform.tv/proeftuinmeerhoven voor de data en tijden waarop er wordt getuinierd. Iedereen is welkom. Proeftuin Meerhoven vind je op Parkforum tussen de biomassacentrale en de randweg Parkforum. Zie ook onderstaand kaartje.

Steun
Proeftuin Meerhoven is ook nog op zoek naar een aantal bestuursleden en producenten. Je kan het initiatief steunen door lid te worden of een gift te doen (geld of in natura). Zo is Proeftuin Meerhoven op dit moment op zoek naar stekjes en planten, vooral bessenstruiken. Stuur voor meer informatie een e-mail naar , of kom langs op zondagochtend.