In november 2022 organiseert de commissie Meerhoven Hartveilig van Bewonersvereniging Meerhoven weer een aantal start- en herhalingscursussen reanimatie. Ook worden die maand diverse oefenavonden reanimatie georganiseerd. De cursussen en oefenavonden vinden plaats in De Hangar in Meerhoven van 19.00 tot 22.00 uur.

Meerhoven heeft een dekkend AED-netwerk. Dit mede dankzij de gezamenlijke inzet van particulieren, Stichting Eindhoven Hartveilig, Philips en Bewonersvereniging Meerhoven. Het afgelopen voorjaar zijn in Meerhoven enkele tientallen nieuwe burgerhulpverleners opgeleid. Als iemand in Meerhoven wordt getroffen door een hartaanval dan is er altijd wel een AED en een burgerhulpverlener in de buurt om eerste hulp te bieden.

Startcursus
Hans Vissers, bestuurslid van Bewonersvereniging Meerhoven en tevens kartrekker van de commissie Meerhoven Hartveilig: “We zijn zeker niet ontevreden over het aantal burgerhulpverleners in onze wijk. Toch willen wij bewoners in Meerhoven blijven aanmoedigen om burgerhulpverlener te worden. Daarom organiseren we jaarlijks een aantal startcursussen voor bewoners die willen worden opgeleid tot burgerhulpverlener. De startcursus duurt slechts één avond. Tijdens zo’n avond leer je hoe slachtoffers van een hartstilstand moeten worden gereanimeerd en hoe de AED moet worden bediend.”

Herhalingscursus en oefenavond
Burgerhulpverleners dienen ieder jaar een herhalingscursus te volgen om gecertificeerd te blijven. Daarom organiseert Meerhoven Hartveilig ook herhalingscursussen voor gecertificeerden. Ook voor mensen die over een diploma EHBO of BHV beschikken. Daarnaast biedt Meerhoven Hartveilig de mogelijkheid om één of twee keer per jaar onder begeleiding de reanimatie te beoefenen op een pop.

Data, tijden en locatie
De cursussen en de oefenavonden vinden op de volgende dagen plaats: woensdag 2 november, donderdag 3 november, woensdag 9 november, donderdag 10 november, dinsdag 15 november en woensdag 23 november. Tijd: 19.00 tot 22.00 uur. Locatie: De Hangar, Meerbos 4 in Eindhoven.

Aanmelden
Heb je belangstelling om deel te nemen aan een cursus of oefenavond? Stuur dan een e-mail naar onder vermelding van de gewenste activiteit (startcursus, herhalingscursus of oefenavond) en alle data waarop je beschikbaar bent. Afhankelijk van de wensen en beschikbaarheid van de geïnteresseerden maakt de commissie Meerhoven Hartveilig een definitieve planning en ontvang je bericht wanneer jouw cursus of oefenavond plaatsvindt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Meerhoven Hartveilig op www.meerhoven.nl/hartveilig.