In april en mei 2024 organiseert de commissie Meerhoven Hartveilig van Bewonersvereniging Meerhoven weer een aantal start- en herhalingscursussen reanimatie. De cursussen vinden plaats in De Hangar in Meerhoven van 19.00 tot 22.00 uur.

Meerhoven beschikt over een dekkend AED-netwerk en een flink aantal burgerhulpverleners. Als iemand in Meerhoven wordt getroffen door een hartaanval, is er altijd wel een AED en een burgerhulpverlener in de buurt om eerste hulp te bieden.

Burgerhulpverleners
“We moeten er met elkaar wel voor zorgen dat er ook de komende jaren voldoende mensen zijn die de AED’s kunnen bedienen en slachtoffers van een hartstilstand kunnen reanimeren”, aldus Hans Vissers, bestuurslid van Bewonersvereniging Meerhoven en tevens kartrekker van de commissie Meerhoven Hartveilig. “Daarom worden met hulp van Bewonersvereniging Meerhoven ieder voor- en najaar opnieuw reanimatiecursussen georganiseerd voor burgerhulpverleners.”

Reanimatiecursus
Heb je interesse om burgerhulpverlener te worden en daarvoor een korte cursus te volgen? Meld je dan via het online registratieformulier aan bij FACTS, het opleidingsbureau waarmee de commissie Meerhoven Hartveilig samenwerkt. Als je daarbij problemen ondervindt, kun je een e-mail sturen naar . De cursus kan ook door Engels sprekenden gevolgd worden. Heb je eerder een cursus via de commissie Meerhoven Hartveilig gevolgd, dan hoef je op dit moment geen actie te ondernemen. Je ontvangt dan via e-mail een uitnodiging om ook dit jaar weer aan de jaarlijkse herhalingscursus deel te nemen.

Kosten
Na het volgen van de cursus ontvang je van het opleidingsbureau een certificaat en een rekening. De kosten bedragen € 35,50 en de rekening dien je direct bij de opleider te voldoen. De rekening kun je meestal declareren bij je eigen zorgverzekeraar. Als de verzekeraar niet tot vergoeding overgaat en je meldt je wel aan als burgerhulpverlener bij HartslagNu, dan kun je de kosten declareren bij de commissie Meerhoven Hartveilig.

Meer informatie
Voor meer informatie over de reanimatiecursussen en Meerhoven Hartveilig kun je terecht op www.meerhoven.nl/hartveilig. Als je meer wilt weten over wat een burgerhulpverlener doet, kun je kijken op www.hartslagnu.nl.