In maart en april 2023 organiseert de commissie Meerhoven Hartveilig van Bewonersvereniging Meerhoven weer een aantal start- en herhalingscursussen reanimatie. De cursussen vinden plaats in De Hangar in Meerhoven van 19.00 tot 22.00 uur.

Meerhoven heeft een dekkend AED-netwerk. Dit mede dankzij de gezamenlijke inzet van particulieren, Stichting Eindhoven Hartveilig, Philips en de commissie Meerhoven Hartveilig. Als iemand in Meerhoven wordt getroffen door een hartaanval dan is er altijd wel een AED en een burgerhulpverlener in de buurt om eerste hulp te bieden. Het afgelopen jaar zijn in Meerhoven ruim 50 nieuwe burgerhulpverleners opgeleid. Totaal is het aantal burgerhulpverleners in postcodegebied 5658 gegroeid naar 162.

Startcursus
Hans Vissers, bestuurslid van Bewonersvereniging Meerhoven en tevens kartrekker van de commissie Meerhoven Hartveilig: “We zijn zeker niet ontevreden over het aantal burgerhulpverleners in onze wijk. Toch willen wij bewoners in Meerhoven blijven aanmoedigen om burgerhulpverlener te worden. Daarom organiseren we jaarlijks een aantal startcursussen voor bewoners die willen worden opgeleid tot burgerhulpverlener. De startcursus duurt slechts één avond. Tijdens zo’n avond leer je hoe slachtoffers van een hartstilstand moeten worden gereanimeerd en hoe de AED moet worden bediend.”

Herhalingscursus
Burgerhulpverleners dienen ieder jaar een herhalingscursus te volgen om gecertificeerd te blijven. Daarom organiseert Meerhoven Hartveilig ook herhalingscursussen voor gecertificeerden.

Data, tijden en locatie
De startcursussen worden gegeven op dinsdag 28 maart, donderdag 20 april, woensdag 10 mei en dinsdag 16 mei 2023. De herhalingscursussen vinden plaats op donderdag 6, donderdag 13, dinsdag 18 en dinsdag 25 april 2023. Tijd: 19.00 tot 22.00 uur. Locatie: De Hangar, Meerbos 4 in Eindhoven.

Aanmelden
Heb je belangstelling om deel te nemen aan een start- of herhalingscursus? Meld je dan aan via het online registratieformulier van opleider FACTS waarmee de commissie Meerhoven Hartveilig samenwerkt. Bij het invullen van je persoonlijke gegevens kun je bij de (verplichte) velden ‘staat/regio’, ‘straatnummer’ en ‘extra adres’ een ‘x’ of andere teken ingeven en verdergaan. Mochten de curssen zijn volgeboekt, stuur dan een e-mail naar . Zodra er nieuwe cursussen beschikbaar zijn, neemt de commissie Meerhoven Hartveilig contact met je op.

Kosten
Kort na het volgen van de opleiding ontvang je van het opleidingsbureau een certificaat en een rekening.  De kosten bedragen € 34 en de rekening dien je direct bij de opleider te voldoen. Je kunt de rekening meestal declareren bij je eigen zorgverzekeraar. Als de verzekeraar niet tot vergoeding overgaat én het voor jou bezwaarlijk is om de kosten zelf te dragen, dan kunnen de kosten via de commissie worden gedeclareerd bij Bewonersvereniging Meerhoven. Voorwaarde daarbij is wel dat je je aanmeldt als burgerhulpverlener bij HartslagNu.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Meerhoven Hartveilig op www.meerhoven.nl/hartveilig.