De gevolgen van de coronacrisis raken ons helaas allemaal. Het kabinet en het RIVM hebben diverse maatregelen genomen die in ieder geval tot en met 6 april 2020 gelden. Ook Bewonersvereniging Meerhoven geeft gehoor aan deze maatregelen.

We staan in nauw contact met de gemeente Eindhoven en andere partners. In afstemming met hen monitoren we actief de landelijke ontwikkelingen én de situatie in Meerhoven. We hebben al onze activiteiten en bijeenkomsten voor ten minste twee maanden opgeschort. Juridische deadlines houden wij uiteraard in de gaten.

Dringend beroep
Verder doen wij een dringend beroep op alle bewoners om gevolg te (blijven) geven aan de richtlijnen van de rijksoverheid:

  • beperk je (sociale) contacten, leg geen nieuwe contacten aan!
  • vermijd grote groepen en samenscholingen, ook in de buitenlucht!
  • houd 1,5 meter afstand van elkaar, ook bij het boodschappen doen!
  • bij verkoudheidsklachten: blijf thuis!

Vergeet natuurlijk ook niet regelmatig je handen te wassen, te hoesten en niezen in je elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken (en deze meteen weg te gooien) en geen handen te schudden.

Gezond verstand
Als we allemaal ons gezond verstand gebruiken en gehoor geven aan deze maatregelen, kunnen we een extreme piek in het aantal besmettingen voorkomen. Zo houden we onze samenleving, en die in Meerhoven in het bijzonder, draaiende. We kunnen het alleen samen!

Initiatieven
Inmiddels ontstaan verschillende initiatieven waar mensen voor en met elkaar zorgen. Denk aan boodschappen doen voor elkaar en (online) contact onderhouden met eenzame ouderen. Bewonersvereniging Meerhoven wil hier een (financiële) bijdrage aan leveren. Heb je ideeën over hoe we er voor jou of een ander kunnen zijn? Stuur dan een e-mail naar .

Meer informatie
Heb je vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM, www.rivm.nl. Voor een luisterend oor of met vragen over het coronavirus kun je terecht bij de speciale lijnen van het Rode Kruis (070 445 58 88) en het RIVM (0800 13 51).