Op maandag 13 november 2017 organiseren het Eindhovens Dagblad en het Parktheater een stadsdebat over de toekomst van Eindhoven Airport. Het debat begint om 20.30 uur en vindt plaats in het Eindhovense Parktheater.

De toekomst van Eindhoven Airport staat deze avond centraal. De tweede luchthaven van ons land mag doorgroeien tot 43.000 vliegbewegingen in 2020. Als de huidige trend doorzet, zal het weinig moeite kosten om dat aantal te halen. Maar hoe moet het verder na 2020? Het onderwerp staat weer volop in de actualiteit nu zowel in de Brainport Actieagenda als in het nieuwe regeerakkoord al een voorzichtig voorschot is genomen op verdere groei van Eindhoven Airport.

Belangen
Topman Michael O’Leary van Ryanair – de belangrijkste gebruiker van Eindhoven Airport – wil groeien en zet druk op de ketel door vluchten te verplaatsen. Schiphol wil van vakantievluchten overhevelen naar de regionale vliegvelden. Maar verdere groei van Eindhoven Airport is geen vanzelfsprekendheid. Ook omwonenden en milieugroepen roeren zich. De belangen van economie en leefomgeving botsen.

Deelnemers
Deelnemers aan het debat zijn onder andere Joost Meijs (directeur Eindhoven Airport), Bernard Gerard (secretaris van Beraad Vlieghinder Moet Minder – BVM2), Marcel Oosterveer (raadslid en lijsttrekker VVD Eindhoven) en Rik Thijs (fractievoorzitter GroenLinks Eindhoven). Namens het Eindhovens Dagblad zijn aanwezig Chris Paulussen, Rob Schoonen en Jos Kessels en een ‘action writer’ die ter plekke samenvat in een live column.

Kosten
Een kaartje voor de avond kost €2,80 per persoon. Daarnaast betaalt men per kaartje €1 servicekosten. In de prijs is één pauzeconsumptie inbegrepen. Kaartjes kunnen worden gekocht bij de kaartverkoopbalie van het Parktheater of online via de website van het Parktheater.

Meer informatie
Zie ook: