bzt_band_xxl_voor_bij_stemmoduleKinderen uit groep 7b van Basisschool ’t Slingertouw in Meerhoven strijden vrijdag 25 november aanstaande in de BZTshow om een plaats in de BZT Band XXL. Als ze winnen, mogen ze optreden tijdens een concert in Carré voor koningin Maxima.

De BZTshow (afgeleid van Bloed, Zweet en Tranen) is een Nederlands kinderprogramma van KRO-NCRV. Het programma wordt gepresenteerd door Pepijn Gunneweg en Jetske van den Elsen. In het programma worden wensen van kinderen in vervulling gebracht.

Oproep
Begin dit jaar werd op tv een oproep gedaan aan leerlingen van groep 5, 6 of 7 om zich op te geven voor de audities voor de BZT Band XXL muziekwedstrijd. Groep 7b (toen nog 6b) van Basisschool ’t Slingertouw kreeg op dat moment muzieklessen van Marcel Verbruggen van 040muziek. Een aantal enthousiaste kinderen van deze klas stuurde een auditiefilmpje in.

Auditie
Uit de 400 inzendingen mochten zo’n 90 scholen op auditie in Hilversum waaronder Basisschool ’t Slingertouw. Eind juni kreeg de school te horen dat de kinderen door mochten naar de televisieshows. Zie www.meermuziekindeklas.nl/inzendingen/565 voor een fragment. Vorige maand kwam jurylid/jazzsaxofonist Benjamin Herman naar de klas om tips te geven.

Stemmen
En nu is het bijna zover. Op vrijdag 25 november strijden de kinderen uit groep 7b van Basisschool ’t Slingertouw tegen twee andere scholen in Nederland. Op basis van het juryoordeel en de eerder uitgebrachte stemmen wordt dan de winnaar bekend gemaakt. De school die wint, mag optreden tijdens een concert in Carré voor koningin Maxima. Stemmen kan van 19 tot 25 november 12.00 uur via www.zapp.nl/de-bzt-show/stemmen. De uitzending van de BZTshow is op 26 november op NPO3 om 19.00 uur.

20160616_135019

Foto van links naar rechts: Veerle, Sam, Hidde, Déon, Benjamin Herman (jazz saxofonist), Gitte, Marcel Verbruggen, Marjolein, Robine Renske, Tim, Kiki, Bente