international-1751293_960_720In maart 2022 start het Meerhoven Internationals Platform vier taalcursussen Nederlands voor internationals in Meerhoven. 

Het Meerhoven Internationals Platform is in 2014 opgericht door bewonersverenigingen in Meerhoven, nu verenigd in Bewonersvereniging Meerhoven. Diana Angelova, coördinator van het platform: “Veel internationals zijn van plan om meer dan tien jaar in Meerhoven te wonen. Met de taalcursussen Nederlands bieden we internationals een kans om beter te integreren in de gemeenschap en om elkaar beter te leren kennen.”

Cursussen
De cursussen starten in de week van 7 maart 2022 en worden gegeven door professionele docenten Nederlands. Er zijn cursussen op verschillende niveaus, variërend van beginners tot gevorderden. Iedere cursus bestaat uit 32 lesuren en maximaal 10 deelnemers. De kosten bedragen 224 euro per cursus. De lessen eindigen in de week van 26 juni 2022. Er zijn geen lessen tijdens feestdagen en schoolvakanties. Boeken zijn niet inbegrepen en moeten apart worden gekocht.

Aanmelden
Aanmelden en betaling voor de cursussen kan nog tot en met 20 februari 2022 via de website www.meerhoven-internationals.nl/dutch-courses. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de inhoud van de cursussen.