international-1751293_960_720Vanaf 25 september 2023 start het Meerhoven Internationals Platform vijf taalcursussen Nederlands voor internationals in Meerhoven. 

Het Meerhoven Internationals Platform is in 2014 opgericht door bewonersverenigingen in Meerhoven, nu verenigd in Bewonersvereniging Meerhoven. Diana Angelova, coördinator van het platform: “Veel internationals zijn van plan om meer dan tien jaar in Meerhoven te wonen. Met de taalcursussen Nederlands bieden we internationals een kans om beter te integreren in de gemeenschap en om elkaar beter te leren kennen.”

Cursussen
De cursussen starten in de week van 25 september 2023 en worden gegeven door professionele docenten Nederlands. Er zijn cursussen op verschillende niveaus, variërend van beginners tot gevorderden. Iedere cursus bestaat uit 32 of 40 lesuren. De kosten bedragen respectievelijk 240 of 290 euro per cursus. De lessen eindigen in de week van 5 februari 2024. Er zijn geen lessen tijdens feestdagen en schoolvakanties. Boeken zijn niet inbegrepen en moeten apart worden gekocht.

Aanmelden
Aanmelden en betaling voor de cursussen kan nog tot en met 17 september 2023 via de website www.meerhoven-internationals.nl/dutch-courses. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de inhoud van de cursussen.