heat-pumps-393059_960_720Op zondag 22 mei van 14.00 tot 17.00 uur organiseert Duurzaam Meerhoven een tour langs een aantal woningen met een warmtepomp. Stadsverwarming is (in Meerhoven) een dure warmtebron en is door het verstoken van gas (en biomassa) niet zo milieuvriendelijk. De warmtepomp kan een goed en goedkoper alternatief zijn.

Tijdens de tour worden de voor- en nadelen van warmtepompen besproken en kun je vragen stellen aan eigenaars van warmtepompen. Aanmelden is verplicht kan tot en met 20 mei via .

Tour
Deelnemers verzamelen tussen 13.30 en 14.00 uur in De Hangar, Meerbos 4 in Eindhoven, en vertrekken stipt om 14.00 uur op de fiets richting het eerste adres. De Hangar is tevens het eindpunt van de tour waar desgewenst nog kan worden nagepraat. Er zijn aan de tour geen kosten verbonden, eventuele drankjes in De Hangar zijn voor eigen rekening.

Warmtepompen
Warmtepompen zijn er in verschillende varianten, water-lucht, lucht-lucht, etc. Het buitendeel van de lucht-lucht warmtepomp ziet er uit als een airconditioner en werkt als een omgekeerde koelkast. In plaats van koelte uit de buitenlucht te halen, wordt er warmte uitgehaald. Zelfs bij temperaturen onder nul werkt dit principe nog. Het is dus niet altijd noodzakelijk om te boren als je gebruik wilt maken van een warmtepomp.

Duurzaam Meerhoven
Duurzaam Meerhoven werkt met, voor en door buurtbewoners aan een veerkrachtige wijk. Of je nu vooral begaan bent met de natuur, voedsel of energie we kunnen allemaal op onze manier bijdragen. Je kunt Duurzaam Meerhoven volgen via www.duurzaammeerhoven.nl. Als je je registreert, kun je ervoor kiezen om nieuwe berichten in je mailbox te ontvangen.