Foto KDC-10 Frank CrebasTankvliegtuigen uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland trainen van maandag 11 april tot en met vrijdag 22 april gezamenlijk vanaf vliegbasis Eindhoven. Jachtvliegtuigen die deelnemen aan de internationale vliegoefening Frisian Flag worden door deze tankvliegtuigen in de lucht voorzien van brandstof.

De tankvliegtuigen zijn geschikt om verschillende types vliegtuigen in de lucht te voorzien van brandstof. Dit gebeurt vaak in internationaal verband, waardoor training met internationale partners ook nodig is. Door de European Air Refuelling Training tijdens Frisian Flag te houden, krijgen de vliegtuigbemanningen de kans om in uiteenlopende scenario’s en in internationaal verband te opereren. Daarnaast staat de training in het teken van de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de bemanningen en logistiek personeel.

Tanken in de lucht
De Koninklijke Luchtmacht beschikt over twee KDC-10 toestellen die zijn gestationeerd op vliegbasis Eindhoven. Naast het vervoer van vracht en personeel kan het toestel ook vliegtuigen bijtanken in de lucht. Inzet van de tanker voor het bijtanken van jachtvliegtuigen verlengt de missieduur en kan daarmee het rendement van de missie verhogen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de KDC-10 en tanken in de lucht, zie de website van het Ministerie van Defensie. Eventuele meldingen over geluidhinder kunnen worden ingediend via www.samenopdehoogte.nl.

Bron: Vliegbasis Eindhoven