balls_for_team_sportsTwee sportverenigingen uit Meerhoven maken kans op de titel ‘Sportvereniging van het Jaar’. Het gaat om voetbalvereniging DBS en volleybalclub MVC De Hangar. Daarnaast zijn nog drie andere Eindhovense sportclubs genomineerd: De Eindhovense Watervrienden, PSV Waterpolo en PSV Honk- en Softbal.

De winnaar wordt vrijdag 19 februari bekendgemaakt door wethouder Bianca van Kaathoven (Actieve stad, diversiteit en vergunningen) tijdens de uitreiking van de Eindhoven Sport Awards in de Sporthogeschool van Fontys in Genneper Parken.

Genomineerde sportverenigingen
De genomineerde verenigingen hebben zich allen op een positieve manier onderscheiden ten opzichte van de andere verenigingen. Of zij hebben op een andere manier een bijzondere prestatie geleverd. Zo is gekeken naar de maatschappelijke rol van de verenigingen voor de stad Eindhoven en hun vitaliteit omtrent vrijwilligers, financiën en leden.

Prijzen
De winnaar wint naast de titel ‘Sportvereniging van het Jaar’ ook een geldprijs van € 3.000,-. De nummers twee en drie ontvangen respectievelijk € 2.000,- en € 1.000,-.