MVC-De-Hangar-Sportaward-2016Twee Meerhovense sportclubs zijn gisteren in de prijzen gevallen. Het gaat om volleybalclub MVC De Hangar en voetbalvereniging DBS. Ze zijn respectievelijk tweede en derde geworden bij de verkiezing van sportvereniging van het jaar. De Eindhovense Watervrienden werd eerste en ging naar huis met de titel ‘Sportvereniging van het Jaar’.

Met de titel is ook een geldprijs van € 3.000,- gemoeid. De nummers twee en drie ontvingen respectievelijk € 2.000,- en € 1.000,-. In totaal waren vijf Eindhovense sportclubs genomineerd. Ook PSV Waterpolo en PSV Honk- en Softbal maakten kans op de titel. De winnaars werden vrijdag 19 februari bekendgemaakt door wethouder Bianca van Kaathoven (Actieve stad, diversiteit en vergunningen) in de Sporthogeschool van Fontys in Genneper Parken.

Genomineerde sportclubs
De genomineerde sportclubs hebben zich allen op een positieve manier onderscheiden ten opzichte van de andere verenigingen. Of zij hebben op een andere manier een bijzondere prestatie geleverd. Zo is gekeken naar de maatschappelijke rol van de verenigingen voor de stad Eindhoven en hun vitaliteit omtrent vrijwilligers, financiën en leden.

Meer informatie
Zie ook de berichtgeving op Ed.nl en Studio040.nl.