Onlangs is in Meerhoven een proef gestart met Buurauto, een initiatief waarbij meerdere huishoudens van dezelfde elektrische auto gebruikmaken. Binnenkort wordt een tweede Buurauto in Meerhoven geplaatst. Bewoners kunnen twee weken gratis proefrijden.

Harry van der Kallen, initiatiefnemer van Buurauto in Meerhoven: “Autodelen wordt steeds populairder. ‘Bezit’ raakt uit en ‘gebruik’ wordt de nieuwe norm. Het delen van een elektrische auto is goedkoper dan het hebben van een eigen auto. Bovendien is het duurzaam. Het zorgt voor een betere luchtkwaliteit en samen verlagen we de parkeerdruk in Meerhoven.”

Tweede Buurauto
De elektrische Buurauto staat nu enkele maanden in de wijk en is beschikbaar voor alle bewoners van Meerhoven. Van der Kallen: “Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Om de kans op ‘misgrijpen’ kleiner te maken, wordt binnenkort een tweede Buurtauto in Meerhoven geplaatst. En hoe meer buurtbewoners gebruikmaken van de Buurauto, hoe meer er bijkomen. Je kunt twee weken gratis proefrijden. De huidige Buurauto staat veelal aan de Zandreiger. De tweede Buurauto komt aan een openbare laadpaal in Grasrijk te staan.”

Meer infomatie
Kijk voor meer informatie op de site www.buurauto.nl/eindhoven of neem contact op met Harry van der Kallen (telefoon: 06 53 41 06 18, e-mail: ).

Bron video: Studio040.