Zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022 vindt de 38ste editie van de Marathon Eindhoven plaats. Het parcours loopt onder andere over de Noord-Brabantlaan, de Heistraat en de Meerenakkerweg. Autoverkeer ter hoogte van de Hovenring dient rekening te houden met kortdurende afsluitingen en omleidingen. Op buslijnen is sprake van omleidingen en vervallen haltes. 

Op zondag 9 oktober van 8.45 tot 11.45 uur moet autoverkeer ter hoogte van de Hovenring rekening houden met afsluiting van de rijbaan richting Noord-Brabantlaan. Op de Heistraat is dan alleen autoverkeer van de Hovenring naar de N2 mogelijk. De Meerenakkerweg richting Kasteellaan is tot ca. 11.45 uur afgesloten. Ook op andere plekken in Eindhoven zijn wegen afgesloten.

Openbaar vervoer
Op beide dagen is de dienstregeling voor busvervoer aangepast. Op zondag 9 oktober rijdt lijn 401 tot 13.30 uur via de Kennedylaan en de A2 tussen Eindhoven CS en Eindhoven Airport. Alle tussenliggende haltes komen te vervallen. Lijnen 402 en 403 rijden tot 13.30 uur niet. Na 13.30 uur rijden deze lijnen weer volgens dienstregeling, maar met een omleiding via de Ring. Tot 19.00 uur vervallen voor deze lijnen alle haltes binnen de Ring behalve Eindhoven CS. Ook voor andere buslijnen geldt een aangepaste dienstregeling.

Meer informatie
Kijk op de website van de gemeente Eindhoven en de website van Hermes voor alle informatie over de bereikbaarheid van Eindhoven tijdens de marathon. Meer informatie over alle activiteiten tijdens de marathon staat op de website van de Marathon Eindhoven.