Op zaterdagavond 7 oktober en zondag 8 oktober 2017 vindt de 34ste editie van de Marathon Eindhoven plaats. Het parcours loopt onder andere over de Noord-Brabantlaan, de Hovenring en de Meerenakkerweg. Autoverkeer ter hoogte van de Hovenring dient rekening te houden met kortdurende afsluitingen en omleidingen. Op buslijnen is sprake van omleidingen en vervallen haltes. 

Op zondag 8 oktober van 9.45 tot 11.00 uur moet autoverkeer op de Hovenring rekening houden met afsluiting van de rijbaan richting Noord-Brabantlaan. Op de Heistraat is dan alleen autoverkeer van de Hovenring naar de N2 mogelijk. De Meerenakkerweg richting Kasteellaan is tot ca. 12.00 uur afgesloten. Ook op andere plekken in Eindhoven zijn wegen afgesloten.

Openbaar vervoer
Op zaterdag 7 oktober rijdt Hermes vanaf 18.00 uur tot einde dienst op diverse buslijnen in Eindhoven via een omleiding. Met name in de binnenstad vervallen veel haltes. Op lijnen 401, 402 en 403 vervallen dan de haltes Piazza, Philipsstadion, Glaspoort, Strijp-S en Cederlaan. Bekijk hier de vervallen haltes per lijn op zaterdag 7 oktober. Op zondag 8 oktober rijden in Meerhoven tot 13.00 uur geen bussen. Daarna is busverkeer wel mogelijk maar rijdt Hermes een andere route waarbij haltes in de binnenstad kunnen vervallen. Bekijk hier de vervallen haltes per lijn op zondag 8 oktober.

Routeplanner
Dankzij een nieuwe ‘live routeplanner‘ kunnen bezoekers en inwoners van Eindhoven tijdens de marathon op de hoogte blijven van alle actuele afzettingen en oversteekpunten. Als een straat wordt vrijgegeven dan sturen medewerkers van marathon Eindhoven een signaal naar de routeplanner. Daardoor blijft de routeplanner actueel. Let op: je moet onder ‘Routeopties’ de juiste datum en het juiste tijdstip invoeren.

Meer informatie
Kijk op de site www.marathoneindhoven.nl/evenement/bereikbaarheid voor alle informatie over de bereikbaarheid van Eindhoven tijdens de marathon: wegafsluitingen, bereikbaarheid van parkeergarages en fietsenstallingen, bereikbaarheid van ziekenhuizen en openbaar vervoer. Meer informatie over alle activiteiten tijdens de marathon staat op de site www.marathoneindhoven.nl. Voor het parcours, zie het kaartje.