Ook deze zomer komt het Ariëns Toneel weer met haar openluchttheater naar Meerhoven. Op vrijdag 5 juli 2024 om 19.00 uur brengen de enthousiaste spelers op en om hun verrijdbare wagen een gratis stukje toneel.

Dit keer brengt het toneelgezelschap het stuk ‘De legende van Frits met de Pet’. Het verhaal: “Vroeger, toen Eindhoven nog klein was, regeerde Jan Schoonvorst. Heer Jan liet de dorpelingen betalen voor zijn adellijk bestaan tot zij zelf geen eten meer konden kopen. Dat kon zo niet langer door gaan, zo vond ook Frits met de Pet. Met zijn roversbende stal hij het opgehaalde geld en gaf het terug aan het volk. Toen de tollenaar en soldaat voor de zoveelste keer zonder goudkist terug bij het kasteel kwamen, werd Heer Jan vreselijk boos. Hij bedacht een list om Frits en zijn kornuiten in de val te lokken! Maar om een fopperd te foppen, zul je toch héél wat vroeger moeten opstaan…”

Locatie
De voorstelling vindt plaats op het Meerplein van Winkelcentrum Meerhoven. De entree is gratis. Het wagenspel is ook op andere locaties en dagen in Eindhoven te zien. Zie onderstaand programma.

Meer informatie
Het Ariëns Toneel is een kleine toneelvereniging in Eindhoven. Sinds de oprichting in 1940 heeft het Ariëns Toneel al meer dan 1550 voorstellingen gegeven. Kijk voor meer informatie en andere speeldata op www.arienstoneel.nl.

 

View larger map