Woensdag 21 juli 2021 heeft Cure Afvalbeheer enkele ondergrondse afvalcontainers in Winkelcentrum Meerhoven verplaatst om overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. De nieuwe locaties vind je hieronder.

Vanwege bouwwerkzaamheden in Meerrijk heeft Cure Afvalbeheer afgelopen april diverse afvalcontainers
in Winkelcentrum Meerhoven verplaatst. In 2023 komen de containers op hun definitieve plek te staan. In de tijdelijke situatie stonden enkele containers echter op een plek waar omwonenden overlast ervaren. Na overleg met Bewonersvereniging Meerhoven heeft Cure Afvalbeheer besloten deze containers te verplaatsen. Bewoners in Meerrijk zijn hierover per brief geïnformeerd.

Nieuwe tijdelijke situatie
De nieuwe tijdelijke situatie is te zien op onderstaand kaartje. Voor inzameling van glas kun je terecht op locatie De Hangar. PBD (plastic verpakkingsafval, blik en drinkpakken), kleding en restafval kun je kwijt op locatie Meerwater (tegenover de Jumbo) en locatie Meerzand (tussen de Albert Heijn en de Zandbrug). Containers voor inzameling van PBD staan ook op de parkeerplaatsen Oude/Nieuwe Sliffertsestaat, Waterfont en Sportpark Meerhoven.

Voorkom storingen
Maak géén gebruik van de gratis gele zakken van de gemeente Veldhoven. Deze zakken zijn niet geschikt en zorgen ervoor dat de container verstopt raakt. Gebruik een (pedaalemmer)zak van maximaal 50 liter. Stop deze niet te vol. Een zak van 50 liter past gemakkelijk in de container en voorkomt verstoppingen.

Grof vuil
Voor grof vuil kun je terecht bij de milieustraat (stort). De milieustraten zijn op vertoon van de stadspas gratis toegankelijk voor inwoners van Eindhoven. De milieustraten zijn gelegen aan de Achtseweg Noord 41 en de Lodewijkstraat 9 in Eindhoven.

Herbruikbare spullen
Het Goed Eindhoven zamelt je nog herbruikbare spullen in. Je kunt je spullen afgeven bij de winkel aan de Meerakkerweg 2 in Eindhoven. Wanneer je in de gemeente Eindhoven woont, haalt Het Goed je spullen gratis thuis bij u op. Ook kun je terecht bij Kringloopwinkel Stedencontact Bialystok aan de Laagstraat in Eindhoven.