Naar verwachting eind 2020 wordt aan de rand van Meerhoven gestart met de bouw van ‘Het Bosbad’: 20 luxe, duurzame appartementen in een bosrijke setting. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

Eerder dit jaar won KIKX Development uit Rotterdam de ontwerpwedstrijd ‘Wonen in een beeldentuin, cluster 1’ van de gemeente Eindhoven. Het ontwerp ‘Het Bosbad’ viel niet alleen in de smaak bij de jury, maar ook bij veel van de bewoners die advies konden uitbrengen over de plannen. De jury was vooral te spreken over de sterke integratie tussen landschap, stedenbouw en architectuur.

Bosrijk
Het project wordt gerealiseerd in Bosrijk ter hoogte van het Zandkasteel en de Sliffertsestraat. Bosrijk is volop in ontwikkeling. Daarbij spelen duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en spraakmakende architectuur een belangrijke rol. Het bestaande landschap is uitgangspunt voor de bouwontwikkeling. Het wonen in het landschap wordt vormgegeven als ‘beelden in een beeldentuin’. De ruimte om de woningen heen is in feite de tuin van de bewoners van Bosrijk.

Het Bosbad
Het Bosbad bestaat uit 20 luxe appartementen van 95 tot 140m² in een bosrijke setting. Brigitte Veer van KIKX Development:”De appartementen zijn bijzonder duurzaam en bieden veel licht en ruimte. Bovendien beschikt elk appartement over een eigen parkeerplaats in de half verdiepte stallinggarage. Het gebouw is evenwichtig vormgegeven met natuurlijke materialen, mens- en milieuvriendelijk gebouwd en nauw verbonden met het bomenrijke parklandschap. Het geheel ligt iets verhoogd in het landschap door de half verdiepte in het landschap opgenomen stallinggarage.”

Verkoop
De verkoop van Het Bosbad is reeds gestart. Momenteel zijn er nog enkele appartementen beschikbaar: ruime 4- en 5-kamerappartementen met een riant balkonterras dat nagenoeg om de gehele woning loopt. Naar verwachting wordt eind 2020 gestart met de bouw. De oplevering wordt in 2021 verwacht.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.woneninhetbosbad.nl. Er is ook een flyer beschikbaar.