Wonen in Meerhoven

achitectuur-straatrijtjeMeerhoven bestaat uit vijf karakteristieke buurten: Bosrijk, Grasrijk, Meerrijk, Waterrijk en Zandrijk. Iedere buurt heeft haar specifieke stedebouwkundige kenmerken. Het park Meerland vormt het groene hart van Meerhoven. Het park won in 2011 de Dirk Roosenburg jury- én publieksprijs en wordt positief beoordeeld vanwege de enorme omvang, het verbindende karakter en de ontmoetingsplek die het de bewoners biedt.

Dynamiek van de stad
Meerhoven is een rustige wijk waar mensen elkaar kennen en waar je de dynamiek van de stad niet hoeft te missen. Dit maakt Meerhoven een geliefde plek om te wonen. Met het openbaar vervoer sta je al binnen ca. 20 minuten in hartje Eindhoven. Fietsend is het centrum, dankzij de goede fietsroutes, ook prima bereikbaar. Met een goede aansluiting op de A2 en Eindhoven Airport op steenworp afstand is zijn ook andere Europese steden vanuit Meerhoven goed te bereiken.

winkelcentrum-winkelsDicht bij huis
Na de start van de bouw in 1999 is Meerhoven inmiddels een jongvolwassen woonwijk met alle voorzieningen die je als bewoner nodig hebt; dicht bij huis zoals het winkelcentrum Meerhoven, horeca, sportfaciliteiten voor alle leeftijden en maatschappelijke voorzieningen zoals onderwijs, kinderopvang en medische zorg.