De buitenspeelplaats van basisschool De Startbaan in Meerhoven kan en moet beter. Die noodkreet van leerkracht Marian Verbeek van groep 1/2 wordt gedeeld door de hele school, inclusief directie. “We hopen echt dat er een keer goed naar gekeken wordt.”

De zon hoeft niet te schijnen om te zien wat de problemen zijn. Het speelplein van De Startbaan, die ook wordt gebruikt door de leerlingen van de in hetzelfde pand gevestigde internationale school I-Start, oogt met welgeteld één ielig boompje stenig en kaal. Daarnaast zorgt de regen van de afgelopen dagen voor een zanderige en op bepaalde plekken modderige aanblik. Dat laatste geldt ook voor het ronde veld naast de speelplaats, dat vooral wordt gebruikt om te voetballen.

Schaduw
Het ontbreken van schaduwplekken zit juf Verbeek nog het meest dwars. “Als het echt warm en zonnig is, voelt het niet fijn om 150 kleuters naar buiten te sturen. Daar valt gewoon niet tegenop te smeren”, verzucht ze. In een brief aan de gemeenteraad hoopt ze dan ook op actie vanuit de gemeente.

Lees meer op Ed.nl.